Burgemeester vertelt over de SinT

Als voorbereiding op de intocht van Sint Nicolaas in Tiel wordt er alvast wat publiciteit gegeven over zijn komst en het volksfeest.

Op maandag 24 oktober om 16.00 uur vindt er in het Ambtmanshuis in Tiel een vraaggesprek plaats met Burgemeester Beenakker.

De Burgemeester wordt ondervraagt door drie Tielse kinderen die alles willen weten over de Sint, wat de Burgemeester van hem vindt en hoe de Burgemeester zelf vroeger Sinterklaas vierde!

 

De drie kinderen zijn ‘leerlingen’ van Petje af Tiel, een ontzettend leuk naschools programma in Tiel voor kinderen die wel een steuntje in de rug kunnen gebruiken. Spelenderwijs maken zij iedere dinsdagmiddag kennis met een nieuwe wereld om hun horizon te verbreden. Inspirerende gastsprekers, bedrijfsbezoekjes en vooral ook uitstapjes, bij voorkeur in het thema. Het lessenblok van Petje af (4 lessen) in november gaat over meel en de molen, alle Petje af kinderen bezoeken een molen, krijgen gastles van een molenaar, en mogen pepernoten proeven bij Sinterklaas in het Tielse Pietenhuis. De pepernoten zijn immers gemaakt van meel…

 

De drie Tielse kinderen die naar de burgemeester gaan zijn:

Levi Atema (10)

Medra Boima (12 van oorsprong uit Sierra Leone)

Tala Abdulawla (11 van oorsprong Syrische)

 

Van de ontmoeting van de Burgemeester en de drie nieuwsgierige kinderen wordt een verslag gemaakt (artikel) en dit komt op de website van sintintiel.nl, alsmede als artikel in het Kontakt en op de Tielenaar.

 

De drie kinderen krijgen voorts een prominente rol bij de intocht van Sinterklaas op 19 november, ze zijn aanwezig op het podium bij de ontvangst van de Sint samen met de Burgemeester op de Tielse Waalkade en rijden mee met de pieten (in een reclamestoet / oldtimers) achter de sint aan naar de Tielse binnenstad waar het programma van de Sint plaatsvindt op het podium in de binnenstad (Groenmarkt).