Intocht Sinterklaas 2018

Datum: 24 november 2018

Tijd: 12:30 - 16:15

Locatie: Waalkade Tiel

Intocht van Sinterklaas en zijn Pieten op 24 november 2018

Op zaterdag 24 november zal Sinterklaas en zijn pieten feestelijk onthaald worden op de Waalkade in de stad Tiel. 

Om 12.30 uur zal er een voorprogramma zijn op de Waalkade gepresenteerd door Cees van der Meer. Opa Piet zal optreden en de kinderen warm zingen en klaar stomen voor de aankomst van Sinterklaas. Samen met het dweilorkest de Eigenheimers zal het al een echt feest worden, nog voordat Sinterklaas zal aankomen.

Om 13.00 uur zal Sinterklaas met zijn pakjesboot aanmeren aan de Waalkade van de stad Tiel. Samen met het dweilorkest de Deurklinkers zal het een spectaculaire aankomst zijn. De burgermeester zal Sinterklaas opwachten en welkom heten. Intussen zullen de pieten pepernoten uitdelen, zullen de AGA danspieten de kinderen zoveel mogelijk Pieten moves leren en zal Post Piet de tekeningen en brieven voor Sinterklaas ophalen. Voordat Sinterklaas weer op zijn schimmel Amerigo stapt, zal hij de kinderen op de Waalkade een handje geven. 

Om 14.00 uur zal er een feestelijk programma zijn op de Groenmarkt in de binnenstad van Tiel. De presentatie wordt gedaan door Cees van der Meer, Opa Piet en de danspieten zullen optreden en na afloop van het programma mogen de kinderen een handje komen geven aan Sinterklaas. Uiteraard zullen de pepernoten niet ontbreken.

Er zullen veel pieten dwalen door de binnenstad van Tiel, vergezeld door het dweilorkest. Er zijn zelfs pieten die het er over hebben dat zij naar de Albert Heijn willen gaan, om te controleren of er wel voldoende strooigoed aanwezig is voor de viering van 5 december.

Om 16.15 uur zal Sinterklaas en zijn pieten gaan rusten, zodat zij zaterdag nacht weer de daken op kunnen klimmen om de schoenen te kunnen vullen van alle kinderen.

Hertenkamp 2018

Datum: 28 november 2018

Tijd: 14:00 - 16:00

Locatie: Hertekamp Tiel

Sinterklaas en Pieten in het Hertenkamp op 28 november 2018

Op  woensdag 28 november zullen de Pieten vanaf 14.00 uur weer bij het Hertenkamp zijn. De Pieten vinden dit ieder jaar zo’n groot feest, dat zij hebben besloten om heel veel spelletjes te doen met de kinderen, pony te rijden en veel pepernoten uit te delen. Ook met deze spelletjes kun je leuke prijsjes winnen. Om 15.00 uur zal Sinterklaas aankomen, op zijn schimmel Amerigo. Hij neemt Opa Piet en Hoofd Piet met zich mee, zodat het feest die middag compleet zal zijn.

Grote gratis Sinterklaasvoorstelling 2018

Datum: 1 december 2018

Tijd: 13:45 - 16:15

Locatie: Hotel van der Valk Tiel

Grote gratis Sinterklaasvoorstelling  ‘’De droom van Opa Piet’’  Op 1 december

Op zaterdag 1 december zal er een gratis voorstelling zijn bij Hotel Van der Valk in Tiel. Tijdens deze leuke voorstelling zal de presentatie gedaan worden door Cees van der Meer, Opa Piet zal uiteraard aanwezig zijn en wie weet zal hij ook nog wel optreden. Verdere optredens van O.A. Dansgroep Di-Vice, Maitre Pierre. Hoofdpiet en Sinterklaas komen tijdens deze show ook nog aan. Na afloop krijgen de kinderen een cadeautje mee naar huis, deze is gesponsord door Intertoys Tiel.

Vanaf 13.45 uur zal de Maaszaal bij Hotel van der Valk open gaan. Vanaf 14.15 uur zal de voorstelling starten en deze zal eindigen om 16.00 uur. 

Deze show wordt medemogelijk gemaakt door verschillende ondernemers van de FlipPas Tiel en Hotel Van der Valk Tiel. Kaartjes zijn gratis verkrijgbaar bij de Intertoys in Tiel vanaf 17 november. Maximaal een volwassene per twee kinderen. 

** UPDATE 17-11-2018 ** Er zijn helaas geen kaarten meer verkrijgbaar

Sinterklaas Live Cooking 2018

Datum: 1 december 2018

Tijd: 17:00 - 21:00

Locatie: Hotel van der Valk Tiel

Sinterklaas Live Cooking op 1 en 2 december 2018

Op zaterdag 1 en zondag 2 december zal Sinterklaas en zijn Pieten weer aanwezig zijn bij de Live Cooking evenementen van Van der Valk. Wil jij lekker eten en Sinterklaas ontmoeten? Reserveer dan snel via Hotel Van der Valk Tiel. Meer informatie is te vinden op www.hoteltiel.nl.

Sinterklaas Live Cooking 2018

Datum: 2 december 2018

Tijd: 11:30 - 14:30

Locatie: Hotel van der Valk Tiel

Sinterklaas Live Cooking op 1 en 2 december 2018

Op zaterdag 1 en zondag 2 december zal Sinterklaas en zijn Pieten weer aanwezig zijn bij de Live Cooking evenementen van Van der Valk. Wil jij lekker eten en Sinterklaas ontmoeten? Reserveer dan snel via Hotel Van der Valk Tiel. Meer informatie is te vinden op www.hoteltiel.nl.

Pieten in de stad Tiel 2018

Datum: 2 december 2018

Tijd: 12:00 - 16:00

Locatie: Rondom Albert Heijn en Hoogeinde Tiel

Pieten in de stad Tiel op 2 december 2018

De Pieten hebben dit jaar geen eigen Pietenhuis en slapen overal. (Misschien wel bij jou thuis?)
Van zaterdag op zondag 2 december zijn de Pieten uitgenodigd om te slapen bij de Albert Heijn in het Molenstraatje, onder de voorwaarde dat ze de winkel om 12.00 uur openen. En de schappen van de pepernoten en de speculaaspoppen aanvullen.
2 december is koopzondag en vanaf 14.00 uur zal er bij Hoogeinde een programma zijn met verschillende spellen. Sinterklaas is op bezoek op meerdere plekken in de binnenstad.