Wisten jullie dat!

Dat ooit alle schoentjes die gezet waren in een school verdwenen zijn?
Dat er toen zelfs ouders boos werden en aan de school vroegen of ze wel verzekerd waren?
Dat dit eigenlijk een streek van Opa Piet bleek te zijn?
Hij kwam er opeens aanrijden in een Mini met een hele grote schoen er bovenop, in die grote schoen zaten alle schoentjes van alle kinderen. In ieder schoentje zat een kadootje!

Dat Opa Piet ooit taalles gehad heeft van schoolkinderen? Opa Piet neemt de taal namelijk nogal gauw over. Dat moet ook wel als je altijd heen en weer reist tussen Spanje en Nederland.
Maar hij is zo vaak in de Betuwe geweest dat hij Betuws begon te praten.
Eén school wilde Opa Piet toen niet eens meer hebben, hij was namelijk geen goed voorbeeld!
Gelukkig hebben de kinderen hem toen taalles gegeven in Nederlands. Hij mocht toen toch helpen de kadootjes uit delen.

Dat Sinterklaas Opa Piet wel vaak tot de orde moet roepen? Hij stond een keer op het dak van een school en deed net of hij naar beneden ging springen. En niet één keer maar wel een paar keer. De kinderen waren heel bang, maar Opa Piet sprong niet echt. Sinterklaas riep dat hij naar beneden moest komen en anders had Opa Piet zelf de roe gekregen!

Dat Opa Piet wel eens van het podium afgevallen is? En dat hij waarschijnlijk een bril nodig heeft omdat hij het allemaal niet zo goed meer zien kan?

Dat Opa Piet ook een Oma Piet heeft? Dat zij maar één keer meegekomen is naar Nederland? Wisten jullie ook dat zij het hier veel te koud vindt en liever in Spanje blijft?

Dat de Sint bij de aankomst in Tiel maar één keer slecht weer gehad heeft? Het weer verder altijd mooi was? Maar soms wel heel koud? Gelukkig weinig regen en dat kwam mooi uit, vooral toen de Sint in een koets reed en de Pieten erachter kwamen met een eechte ponykar.