Wisten jullie dat!

Dat Opa Piet in zijn jonge jaren deWegwijspiet geweest is? Er ooit besloten is dat er geen werk meer was voor een Wegwijspiet? Dat Opa Piet toen bijna zijn Pietenpak ingeleverd heeft om voortaan bij Oma Piet te blijven? Maar dat hij de Tielse kinderen niet kon missen en dat hij daarom al jarenlang mee naar Tiel blijft komen? Tot hij er echt te oud voor is?

Dat de andere Pieten best jaloers op Opa Piet zijn? Zijn liefde voor de Tielse kinderen is namelijk wederzijds, ook de kinderen zijn het meest gek op hem. Daardoor krijgen de andere Pieten minder aandacht en dat willen zij nu juist zo graag! Wisten jullie dat de andere Pieten Opa Piet daarom plagen? Ze laten hem dan een koprol maken of op zijn handen staan, terwijl hij daar eigenlijk te oud voor is.

Weten jullie waarom er in het strooigoed in Tiel bijna nooit schuimpjes zitten? Nou, die heeft Opa Piet namelijk al opgegeten. De Sint heeft geprobeerd hem het snoepen af te leren door schuimpjes met een vieze smaak tussen de lekkere schuimpjes in te doen. Opa Piet merkte het niet eens en at gewoon door. Nu krijgt hij altijd een zak schuimpjes de Sint.

Dat Opa Piet vaak enorm veel winden moet laten? Dat het waarschijnlijk door de schuimpjes komt? Dat hij dan tegen de Sint zegt dat hij naar achteren moet om wat kadootjes te halen? Maar dat de Sint dan precies weet wat Opa Piet achter doen moet…

Dat Opa Piet een echte snoeperd is? Niet alleen schuimpjes maar alle andere snoepgoed ook? Maar dat Sinterklaas zelf ook graag snoept? Vooral gevulde speculaas, banketstaaf, chocolade, suikergoed en marsepein? Dat de Sint en Opa Piet daarom eerst op dieet moeten voor ze weer naar Nederland mogen gaan?

Wisten jullie dat al dat snoepen niet altijd goed valt? Vooral als de stoomboot in zwaar weer is, dan worden Opa Piet en Sinterklaas misselijk en zeeziek… En als ze dan ook nog aan boord gesnoept hebben, dan moeten ze er soms zelfs van overgeven!

Wisten jullie dat Opa Piet eigenlijk heel lui is? Dat hij niet eens samen met de Sint een bladzijde uit het grote boek wil lezen om zich voor te bereiden?

Tenslotte: wisten jullie dat vele Tielse kinderen heeel teleurgesteld zijn als Opa Piet er niet bij is? Hij is wel aan boord van de Stoomboot gesignaleerd maar is eigenlijk te oud voor zo’n lange reis. Hij blijft voortdurend in zijn hut. Hij voelt zich niet zo lekker. Zou hij opgeknapt zijn voor de intocht in Tiel? Zou hij dan wel aanwezig zijn?