Wisten jullie dat!

Dat de Sint wel eens weggelopen is omdat Opa Piet alle aandacht kreeg?
Dat de Sint dat deed om Opa Piet te plagen?
Maar dat de Sint toen eigenlijk een beetje jaloers was op Opa Piet?
En wisten jullie dat de Sint heel graag zijn Pieten plaagt? Vooral Opa Piet? Maar Sint noemt het dan corrigeren in plaats van plagen!

Dat de verjaardag van de Pieten ook gevierd wordt?
En dat Sinterklaas wel van grapjes houdt?
Toen opa Piet 65 werd heeft Sinterklaas allemaal gekleurde rookbommen neergezet  waar opa Piet tussen mocht staan. Liep dat goed af? Nou bijna niet, Opa Piet kreeg het benauwd van de rook en stond te dansen en te puffen tegelijk. Dat kwam waarschijnlijk omdat hij al zo oud is.

Dat Sinterklaas eigenlijk iedereen wel tegenkomt?
Ook beroemdheden zoals Hakim van Sesamstraat en Jodie Bernal?
Dat die ooit speciaal voor de Tielse kinderen naar het Agnietenhof gekomen zijn om een voorstelling met de Sint en Pieten te geven?

Dat de Sint ooit bijna verdwaald is op de Waal? Dat zijn rivier-pakjesboot geen radar had? En dat hij opeens in zulke dikke mist terecht  kwam en zonder rivierradar niet verder mocht varen?
Dat de brandweerboot hem toen gered heeft zodat de Sint verder naar de Waalkade kon gaan?
Maar dat de Pieten niet meekonden en dat voor hen toen een bus gekomen is?
Dat de Pieten het helemaal niet leuk vonden dat ze niet met de boot meekonden? Vooral Opa Piet niet, maar later was hij toch blij.
Want de Sint heeft het die keer heel moeilijk gehad. De brandweerboot is namelijk heel laag en de Sint moest met zijn lange jurk via een smal brandweertrapje de kade opklimmen. Dat was niet zo handig voor zo’n oude man!

Dat de Sint ook een keer een kind vergeten is? Opa Piet zou hem helpen herinneren, maar ja, die is ook oud (en lui). Het kind zat op pakjesavond de hele tijd voor niks te wachten. Maar de Sint heeft het wel goed gemaakt. Hij liet zijn Pieten snel een extra kadootje brengen voor ze aan boord van de grote Stoomboot stapten om weer terug naar Spanje te varen.