Intocht van Sinterklaas en zijn Pieten op zondag 24 november 2019

Op zondag 24 november zal Sinterklaas en zijn pieten feestelijk onthaald worden op de Waalkade in de stad Tiel. 

Vanaf 12:30 uur barst het feest los met Cees van der Meer, Spaanse danseressen en gezellige muziek. Om 13.00 uur zal Sinterklaas met zijn Pieten arriveren aan de Waalkade van de stad Tiel.  De burgermeester zal Sinterklaas opwachten en welkom heten. Intussen zullen de Pieten pepernoten uitdelen. Voordat Sinterklaas verder gaat zal hij de kinderen op de Waalkade een handje geven. 

Om 14.00 uur zal er een feestelijk programma zijn op de Groenmarkt in de binnenstad van Tiel tezamen met Sinterklaas.  De presentatie wordt gedaan door Cees van der Meer, en na afloop van het programma mogen de kinderen een handje komen geven aan Sinterklaas. Uiteraard zullen de pepernoten niet ontbreken.

Er zullen veel pieten dwalen door de binnenstad van Tiel. Er zijn zelfs Pieten die het er over hebben dat zij de schoentjes controleren of ze goed gepoetst zijn en klaar zijn om gevuld te worden!

Om 16.00 uur zal Sinterklaas met zijn Pieten gaan rusten, zodat zij zondag nacht weer de daken op kunnen klimmen om de schoenen te kunnen vullen van alle kinderen.