Intocht van Sinterklaas en zijn Pieten op 24 november 2018

Op zaterdag 24 november zal Sinterklaas en zijn pieten feestelijk onthaald worden op de Waalkade in de stad Tiel. 

Om 12.30 uur zal er een voorprogramma zijn op de Waalkade gepresenteerd door Cees van der Meer. Opa Piet zal optreden, de kinderen warm zingen en klaarstomen voor de aankomst van Sinterklaas. Samen met het dweilorkest de Eigenheimers zal het al een echt feest worden, nog voordat Sinterklaas zal aankomen.

Om 13.00 uur zal Sinterklaas met zijn pakjesboot aanmeren aan de Waalkade van de stad Tiel. Samen met het dweilorkest de Deurklinkers zal het een spectaculaire aankomst zijn. De burgermeester zal Sinterklaas opwachten en welkom heten. Intussen zullen de pieten pepernoten uitdelen, zullen de AGA danspieten de kinderen zoveel mogelijk Pieten moves leren en zal Post Piet de tekeningen en brieven voor Sinterklaas ophalen. Voordat Sinterklaas weer op zijn schimmel Amerigo stapt, zal hij de kinderen op de Waalkade een handje geven. 

Om 14.00 uur zal er een feestelijk programma zijn op de Groenmarkt in de binnenstad van Tiel tezamen met Sinterklaas.  De presentatie wordt gedaan door Cees van der Meer. Opa Piet en de Danspieten zullen optreden en na afloop van het programma mogen de kinderen een handje komen geven aan Sinterklaas. Uiteraard zullen de pepernoten niet ontbreken.

Er zullen veel pieten dwalen door de binnenstad van Tiel, vergezeld door het dweilorkest. Er zijn zelfs pieten die het er over hebben dat zij naar de Albert Heijn willen gaan, om te controleren of er wel voldoende strooigoed aanwezig is voor de viering van 5 december.

Om 16.15 uur zal Sinterklaas en zijn pieten gaan rusten, zodat zij zaterdag nacht weer de daken op kunnen klimmen om de schoenen te kunnen vullen van alle kinderen.